Stucwerk

Vlak en strak maakt al zijn stucwerk volledig naar uw wensen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het afwerken van wanden en plafonds Hierbij kunt u denken aan machinaal, met de spuit, of traditioneel werk uit de kuip.

Bij nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden en renovatieprojecten komen verschillende ondergronden voor, van metselwerk tot beton. Op bijna iedere ondergrond is het mogelijk de wanden en plafonds strak en glad af te werken.

Spackspuitwerk

Spackspuiten is een veel toegepast wand- en plafondafwerking in de nieuwbouw maar ook voor renovatie van bestaande woningen.
Vanwege de relatieve goedkope en toch zeer decoratieve afwerking kiezen mensen steeds vaker voor deze afwerking.
Spack is een product dat in twee lagen wordt aangebracht. De eerste laag wordt vlak uitgepleisterd om de oneffenheden weg te werken. Vervolgens wordt er een structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is. Door verschillende technieken is het mogelijk om bij de laatste laag verschillende structuren aan te brengen. Zo kunt u zelf bepalen of u een grove of fijne korrel wilt.
Door middel van verschillende kleurenwaaiers heeft u de keuze uit meer dan 150 kleurvarianten.

Sierpleisters

Vlak en strak heeft een groot aanbod van sierpleisters van topmerken. De meest voorkomende sierpleister zijn spachtelpurz en barokpleister. Alle sierpleisters hebben verschillende korrelgroottes en hebben hierdoor verschillende uitstralingen.
In de showroom hebben we verschillende voorbeelden liggen zodat u kunt kijken wat u aanspreekt.
Sierpleister is een relatief harde wandafwerking.

Gevelstucwerk

Om uw woning meer uitstraling te geven kunt u kiezen om uw bestaande of nieuwe buitengevel te voorzien van een pleistersysteem.
Dit kan in diverse pleistersystemen en kleuren.

Marmerlook

Marmerpleister staat ook bekend als marmerstuc. Marmerpleister is een dunne, zeer gladde afwerklaag voor muren die aandoet als echt marmer.
De dikte van deze laag bedraagt niet meer dan 1 mm. Een vereiste voor marmerpleister is dan ook een uiterst vlakke ondergrond. Uw muur bewerkt met marmerstuc kan uw huis of schoorsteenschouw een veel exclusiever uiterlijk geven.

Schuurwerk

Schuurpleister is een gipsproduct waarbij tijdens de afwerking een schuureffect wordt toegepast. Dit schuureffect kan in wildverband worden aangebracht maar ook op rij. Tevens kan dit zowel verticaal als horizontaal. Schuurwerk onderscheidt zich door een rustige en gelijkmatige structuur. Het geeft een chique uitstraling en door het vlammende effect iets aparts.

Sauzen

Na het stukadoren van de wanden en/of plafonds kan Vlak en Strak ook uw wand of plafond voorzien van sauswerk. Onder sauzen wordt het op kleur brengen van wanden, plafonds en buitengevels verstaan.

Betonlook

Met betonlook wordt een effect van betonnen wanden gecreƫerd. Deze uiterst moderne toepassing is verassend mooi en toepasbaar in diverse ruimtes zoals badkamers, toiletten of achter het aanrechtblad.
Door de arbeidsintensiviteit is betonlook geen goedkope afwerking in vergelijking met andere afwerkingen.
Echter is het resultaat verbluffend en uniek en in veel kleuren verkrijgbaar.

Decoratieve afwerkingen

Brander stucco en stucco mat is een pleister met een klassiek en glanzend stucco effect dat in 2 gangen is aan te brengen. Brander stucco mat is een zeer matte decoratieve pleister met fluweelzachte uitstraling van stucco effect voor binnen, op basis van kunstharsdispersie.

Vraag vrijblijvend advies of een offerte aan.